Dierenarts An Pieters

Stationsstraat 120 Berlaar – Tel. 03 366 11 50

dierenarts an pieters logo

Foto's

Gasanesthesie - Tandsteenverwijdering

Microscopie

Hospitalisatie 1

Meer foto's

Dierenarts An Pieters is gespecialiseerd in huisdieren en gezelschapsdieren. In haar praktijk behandelt An ondermeer alle rassen van honden, katten, konijnen, cavia's, en andere dieren.

Voeding

Een dierenarts is de beste persoon om advies te geven over de voeding van uw huisdier. U kan in de praktijk terecht voor een uitgebreid gamma aan honden-en kattenvoeding. Samen met Jef (Pet House) proberen wij een geschikte voeding te vinden voor uw dier. Niet enkel commerciële voeding, maar ook natuurlijke voeding en alternatieven voor brokken behoren tot ons gamma.

De voeding van uw hond of kat is één van de belangrijkste componenten om ze gezond en levendig te houden. Dit start al wanneer ze nog jong zijn: de juiste voeding, in de juiste dosering, voor een pup of kitten garandeert een optimale groei en ontwikkeling tot volwassen dier met een goede gezondheid, gebit en vacht. Een gezonde voeding bepaalt mede de levensverwachting en levenskwaliteit van uw dier.

Een goede voeding is perfect uitgebalanceerd op het gebied van eiwitten, vezels, vetten, mineralen en vitamines. Een verstoring hiervan kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

De smaakpapillen van een hond of kat zijn niet zo goed ontwikkeld als bij mensen. Honden en katten kiezen hun voeding vooral op basis van de geur.

Er bestaan twee soorten voeding: onderhoudsvoer en dieetvoer.

Onderhoudsvoer wordt gegeven aan gezonde dieren die geen medische problemen hebben. Deze worden opgedeeld volgens de leeftijd : puppy, adult of senior. De korrelgrootte kan worden aangepast naargelang het ras.

Dieetvoer raadplegen we bij medische aandoeningen zoals bv overgewicht, allergieën, huidproblemen, spijsverteringsproblemen, nier- of hartproblemen, leverstoornissen, tandproblemen, arthrose,… Het dieetvoer zal de klachten beperken en het leven van uw dier aangenamer maken.

Over het algemeen hebben wij een voorkeur voor droge voeding (korrelvoeding); deze zijn gemakkelijker te doseren (aantal gram per dag), langer houdbaar en geven minder aanleiding tot tandplak en tandsteen.

We raden ook aan om niet te vaak te veranderen van voer, gezien dit braken of diarree kan veroorzaken. Indien dit toch nodig is, schakel je beter geleidelijk aan over, door het oude voer met het nieuwe voer te mengen.

Bij het vergelijken van prijzen van voeding, hou rekening met de hoeveelheid die per dag gegeven moet worden en de kwaliteit van de voeding.  Zo kan een goedkope voeding toch nog duurder uitvallen, omdat er meer gegeven moet worden per dag of omdat uw huisdier bijkomende supplementen van vitamines of mineralen nodig heeft.

Voeding afhalen kan in de praktijk of in onze winkel Pet House (www.pethouse.be). U mag ook altijd even aanbellen. Indien wij aanwezig zijn, helpen wij u zo spoedig mogelijk verder. De meeste soorten voeding zijn in voorraad, de andere worden voor u zo snel mogelijk besteld en u wordt verwittigd als uw bestelling binnen is.